Cabinet stomatologic

ban

Implantologie

Placeholder   Image Placeholder   Image
Placeholder   Image

   Implantul dentar este o rădăcina artificiala din Bio-material ce se insera in locul dintelui, care lipseşte si menit sa preia funcţiile dintelui inlocuit. Implantul se osteointegreaza in os si devine un suport dur pentru viitorii noi dinti. Ati ştiut ca castigati minim de 10 ori in cazul implantelor dentare.

1).Nu este necesitatea de a slefui dintii vecini edentatiei.

2).Implantul se poate insera in locul dintelui extras in decursul unei zile.

3).Va eliberati de necesitatea protezei mobile.

4).Implantul in comparatie cu proteza mobila nu v-a cadea din gura la momente nepotrivite

5).In comparatie cu protezele mobile nu schimba gustul mancarii.

6).Se inbunatateste igiena (alimentele nu se retin sub coroane )

7).Se inbunatateste estetica

8).Economisiti timp

9).De multe ori suntem nevoiti sa depulpam dintii intacti la restabilirea edentatiilor,cu punti dentare si proteze mobile

10).Economisiti bani pe termen lung-dupa statistica in 10 ani circa 60% din puntiile dentare trebuiesc refacute

 
implanto_4

Cum are loc implantarea

        Examinarea bolnavului cuprinde o multitudine de aspecte.Pe deoparte se efectueaza consultul stomatologic adica se stabileste care dintii trebuie substituiti,daca osul maxilar are carcateristicile necesare si suficiente pentru a primi un implant;se efectueaza examinarile medicale generale(laborator etc),urmeaza planificarea reabilitarii orale cu implante care cuprinde : - stabilirea numarului de implante care trebuiesc efectuate; stabilirea daca pacientul doreste o protezare temporara pe perioada realizarii osteointegrarii. -Explicarea pe etape a evenimentelor,accidentelor,si complicatiilor imediate sau tardive care pot aparea;-costurile estimative;-stabilirea frecventei de revenire la control

        Insertia implantului se efectueaza ambulator prin anestezie locala.La inceput medicul creaza prin frezare lacasul se infileteaza implantul iar mucoasa se sutureaza deasupra implantului.Firele se indeparteaza dupa o saptamana iar implantele parcurg etapele osteointegrari.Timpul de vindecare este de circa 6 luni,timp in care are loc reorganizarea tesutului osos ce duce la osteointegrare,adica acceptarea implantului.

        Urmeaza faza de reconstructie protetica, faza in care are loc descoperirea implantelor si fixarea suprastructurilor care vor purta viitoarea proteza fie ea fixa sau mobila.

        Prin fixarea protezei nu se intrerupe relatia pacientului cu medicul curant.Succesul pe termen lung al implantului depinde in mare masura de mentinearea igienei riguroase si de controlul medical specific.

        Dupa protezare pacientul trebuie sa revina in mod obligatoriu de cel putin odatape an la control.Cu ocazia controlului medicul verifica integritatea gingiei,a protezei si intervine daca este cazul pentru remedierea problemelor(chiar si pentru indepartarea tartrului si placii bacteriene).Foarte important este prezentarea pacientului la specialist pentru identificarea oricarei probleme.

Cine pot fii beneficiari implantului?

         Beneficiarii implantului dentar pot fi toti acei pacienti care nu prezinta nici una dintre contra indicatiile specifice si care accepta psihic aceste solutii.Reabilitarea orala cu implante se recomanda doar persoanelor cu igiena bucala buna si care accepta indicatiile si regulile de igiena impuse de medic.

         Factorii de risc precum: consumul excesiv de alcool, abuzul de tutun si dependenta de droguri reprezinta elemente cu efect negativ asupra reusitei tratamentului.Unele afactiuni (diabetul zaharat,bolile cardiovasculare grave) reduc reusita tratamentului.Implantarea nu poate avea loc pana la varsta de 14 anii.Daca sunteti interesati consultati medicul dumneavoastra pentru mai multe detalii.